Ontharen

Bij Byderma ontharen we door middel van harsen. Harsen omvat het verwijderen van haartjes op ongewenste plekken op het lichaam. In tegenstelling tot scheren wordt bij harsen het haartje met haarwortel en al uit het lichaam getrokken. Dit doen wij door gebruik te maken van een bepaalde hars. Dit is een verwarmde vloeistof. Deze hars smeren wij op de huid en pakt zich vast aan de haartjes. Zodra de hars is uitgehard, trekken we de hars van het lichaam en neemt het de haartjes mee. Harsen is hierdoor langer effectief dan scheren, omdat het langer duurt voordat haargroei terugkomt.

Wat is harsen?

Harsen omvat het verwijderen van haartjes op ongewenste plekken op het lichaam. In tegenstelling tot scheren wordt bij harsen het haartje met haarwortel en al uit het lichaam getrokken. Dit doen wij door gebruik te maken van een bepaalde hars. Dit is een verwarmde vloeistof. Deze hars smeren wij op de huid en pakt zich vast aan de haartjes. Zodra de hars is uitgehard, trekken we de hars van het lichaam en neemt het de haartjes mee. Harsen is hierdoor langer effectief dan scheren, omdat het langer duurt voordat haargroei terugkomt.

Wat zijn de voordelen van harsen?

Harsen heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel is dat haargroei voor een relatief lange tijd wegblijft. Afhankelijk van uw haargroei komen de eerste haartjes pas weer terug na drie á acht weken. Hierdoor kunt u dus lang genieten van een mooie, gladde huid en hoeft u niet meerdere malen per week te scheren. Een ander voordeel is dat wanneer de haartjes terugkomen, deze zachter en dunner zijn dan normaal.

Hoe kunt u zich voorbereiden op harsen?

U kunt meerdere dingen doen om u voor te bereiden op harsen. Allereerst is het noodzakelijk om haargroei van minimaal 0,5 centimeter lang te hebben, zodat de hars zich goed vastpakt aan de haartjes. Gebruik tot 24 uur van tevoren geen vetten of oliën op plekken waar u zich laat harsen, denk bijvoorbeeld aan bodymilk. Wat u wel kunt gebruiken en wat wij u adviseren voor de harsbehandeling, is een peeling. Door de peeling gaan de haartjes rechtop staan, waardoor de hars zich makkelijker vastpakt en hierdoor nog effectiever is.

Nabehandeling van harsen

Na de behandeling kunt u een aantal dingen doen om goed voor uw huid te zorgen. Allereerst is het goed om te benadrukken dat u niet aan uw huid moet zitten wanneer u last hebt van jeuk. Hetzelfde geldt voor (te) strakke kleding. De kleding kan voor wrijving zorgen, waardoor het continu langs de geharste huid wrijft. Hiermee voorkomt u ook ingegroeide haren. Een extra manier om ingegroeide haren te voorkomen, is het gebruiken van een peeling. We raden af om na het harsen de huid te verwarmen met bijvoorbeeld een heet bad, sauna of zonnebank. Hetzelfde geldt voor in de zon liggen. Mocht u dit toch willen doen, gebruik dan altijd een zonnebrand met hoge beschermingsfactor.

Harsbehandelingen van Byderma

Byderma biedt diverse harsbehandelingen aan voor het lichaam. Deze staan hieronder beschreven. Voor een overzicht van de kosten kunt u de prijslijst bekijken.

 • Wenkbrauwen ( Modelleren)
 • Bovenlip
 • Kin
 • Gehele gezicht
 • Oksels
 • (onder)armen
 • (onder)benen
 • (onder)Rug
 • Bikinilijn
 • Brazilian wax
 • Neus
 • Gehele lichaam

Ook is de sugaring methode mogelijk bij Byderma.  Hierbij gebruiken wij een pasta gemaakt van suiker, water en citroenzuur.  Suikerwax is hypoallergeen. Dit houdt in dat er minder kans is dat men hier een allergische reactie op krijgt.

Sapphire LS-1200 Diode laser

Steeds meer mannen en vrouwen kiezen voor definitief ontharen. Byderma Beautycenter is de enige locatie waar gebruik wordt gemaakt van de beste Diode laser van Europese bodem.

De behandeling wordt uitgevoerd met de extreem krachtige Sapphire Diode laser die beschikt over een unieke behandelkop die de huid afkoelt tot -10 °C.

Het betreft hier de nieuwste techniek die ervoor zorgt dat de behandelingen efficiënt en pijnloos is.

Om te voorkomen dat de huid zich gaat beschermen tegen (zon)licht is het raadzaam om minimaal twee weken voor en twee weken na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan zonlicht of de zonnebank.

De laserbehandeling is geschikt voor elk huid- en haartype. Om de behandeling zo efficiënt mogelijk uit te voeren raden wij aan om minstens 4 a 6 weken voor de behandeling niet te epileren/waxen. Het is wel noodzakelijk om een dag voor de behandeling de behandelzone te scheren.

Ervaar onze Sapphire LS-1200 Diode laser tijdens een kosteloos consult en ontdek het resultaat na één behandeling. Dit kunt u boeken via 070 406 18 36

Ervaar onze passie voor jouw huid

Maak kennis met ons team en laat je adviseren door onze experts

Behandelingen op maat

De gezichtsbehandeling worden gepersonaliseerd aan de hand van een huidanalyse vooraf.

Hoogwaardige producten

Door constant onderzoek en innovatie op het gebied van ingrediënten en technologieën garanderen wij producten van de hoogste kwaliteit.

Uitstekende Service

Service staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn van maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar. Buiten onze werktijden is het mogelijk om een afspraak online te boeken of via onze WhatsApp functie.

Gratis parkeren

Door onze uitstekende locatie in hartje Voorburg is er de mogelijkheid om gratis te parkeren.

Boek nu uw afspraak eenvoudig online! Boek nu